Modular Offshore Grid – MOG2 te Vlissingen

#

Terug naar nieuwsoverzicht

Bericht geplaatst op 03-05-2024

TM EDISON, het tijdelijke bouwconsortium van DEME Group en Jan De Nul Group (Official), realiseren in opdracht van Elia Group, een kunstmatig energie-eiland.
Het Prinses Elisabeth Eiland wordt het eerste kunstmatige energie-eiland ter wereld dat zowel gelijkstroom (HVDC) als wisselstroom (HVAC) combineert.
Het energie-eiland komt op circa 45 kilometer voor de kust en zal boven de waterlijn ongeveer 12 hectare groot zijn. Het kunstmatige eiland zal binnen de Prinses Elisabeth windzone liggen en opgebouwd worden uit betonnen caissons gevuld met zand.

Deze caissons worden op het land gebouwd in Vlissingen en later via het water naar hun bestemming getransporteerd.
In totaal worden er 23 caissons gebouwd waarvan ZHBC b.v. – Betonpompen het verpompen van het betonwerk verzorgt met behulp van:

– 2 x elektrische stationaire betonpompen en 2 elektrische verdeelgieken
– 1 x (hybride) betonpomp

Alle betonpompen worden 24/7 door ZHBC b.v. bemand. In totaal wordt er ca. 5.500 m³ per caisson verpompt.
De afmetingen van 1 caisson bedraagt 28 x 57 meter met een vakverdeling 55 stuks, de hoogte van een caisson is ca. 20 meter.

Naast het verpompen van de caissons, verzorgen we deze dienst ook voor de constructievloeren, de dekken op de caissons en de daarop komende sea-walls. De totale omvang is ca. 165.000 m³ beton, geleverd door De Rycke beton.

 

   

 

Meer weten?

We vertellen er graag meer over.

ZHBC b.v.

015 369 5940
info@zhbc.nl

Volg ons op Social media: